Τοποθεσία

Τα Λουτρά Υπάτης βρίσκονται κοντά στην ομώνυμη κωμόπολη και στον Σπερχειό ποταμό στους πρόποδες της Oίτης, που περιβάλλεται από ένα καταπράσινο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Απέχουν 18 χλμ από τη Λαμία (πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας), 11 χλμ από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και 85 χλμ από την πόλη της Καρδίτσας.

Τα Λουτρά Υπάτης είναι μια ιστορική λουτρόπολη, γοητευτική και πραγματικά πνιγμένη στο πράσινο. Μια γωνιά που θυμίζει Ελβετικό τοπίο και ξεκουράζει σωματικά και πνευματικά τον ταξιδιώτη. Δέχεται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι έρχονται να δεχθούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών της που αναβλύζουν από τον 4ο περίπου π.Χ. αιώνα.

Τα Λουτρά Υπάτης είναι μια από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ιαματικές πηγές της Ελλάδας γνωστές από την αρχαιότητα και ήταν αφιερωμένα στη Θεά του έρωτα και της ομορφιάς Αφροδίτη.

Η λουτρόπολη αναπτύχθηκε κατά τα τέλη του 18ου αιώνα οπότε και κατασκευάσθηκε το πρώτο υδροθεραπευτήριο. Το 1960 κατασκευάστηκε ένα πρότυπο υδροθεραπευτήριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, θεωρούμενο το τελειότερο στη χώρα και άρχισε τη λειτουργία του. Σήμερα τα Λουτρά Υπάτης είναι μια μικρή αλλά ολοκληρωμένη πόλη, μια λουτρόπολη που δεν της λείπει τίποτα και που εξασφαλίζει μια απόλυτα άνετη, ευχάριστη, και απολαυστική διαμονή.

Εναλλακτική Φιλοξενία

Έργο μας είναι να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τις παροχές του τόπου μας και να φροντίσουμε για την καθημερινή σας ψυχαγωγία.
Εφόσον θέλετε, μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε έμπειρο οδηγό για την Οίτη στους ορειβατικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους. Τέλος, σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε ιππασία σε απόσταση 7χμλ στους ομίλους της περιοχής.
Η γνώση μας για τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, περιβάλλει και τους φιλοξενούμενους που έρχονται κοντά μας. Γι’ αυτό, διοργανώνουμε για συλλόγους προβολές και παρουσιάσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης, σε θέματα που γνωρίζουμε καλά.
Στην ενημέρωση σας, περιλαμβάνεται δικό μας υλικό, εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία της αγάπης μας για τη φύση, σχετικά με τα αγριολούλουδα, τα μανιτάρια, τα βουνά, τα πουλιά, τα ζώα, το νερό, την υδροθεραπεία, τα μοναστήρια και οτιδήποτε έγκειται του ενδιαφέροντός σας.

Δραστηριότητες

Στη διάρκεια της διαμονή σας, στο ξενοδοχείο «Άνοιξις», μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις ομορφιές του τόπου μας και να γνωρίσετε την ιστορία του:

  • Ιαματικά νερά Υπάτης
  • Βυζαντινό μουσείο Υπάτης
  • Εθνικός Δρυμός Οίτης
  • ΙΜ Αγάθωνος & Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
  • Γοργοπόταμος, Θερμοπύλες, Αλαμάνα
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • Αστεροσχολείο, Κάστρο Υπάτης